dimanche 27 décembre 2009

Franta (7) - Craciun 2009

So this is Christmas
And what have we done
Another year is over...

Il ascult iarasi si iarasi pe John Lennon cu Happy Xmas, War Is Over.
Este cantecul care insoteste cele mai multe din felicitarile de Craciun pe care le-am primit in acest an prin mail. Imagini cu ghirlande, lumanari si becuri colorate, cu Mosi Craciun in sanii trase de reni, cu bunici si pisici. Si cu zapada, cu multa zapada, asa ca pentru a acoperi toate lucrurile triste pe care vrem sa le uitam. Fara a-i uita pe Maria, Iosif si Pruncul culcat in iesle.

"Sa nu-l punem inca pe Isus" – imi spune Mihaela inainte de a pleca la biserica. "Inca nu s-a nascut". De acord. Il punem deoparte, desi ii lasam in jurul ieslei pe cei trei regi magi. La fel ca Maria si Iosif, regii magi au la noi aerul si imbracamintea unor tarani peruvieni. O cabana mica din Provence completeaza nota universala a "cresei" noastre.
Ne reamintim de cresele vazute in bisericile din Lisabona. Cea mai impresionanta ramane cea de la Manastirea Ieronimilor. Greu de imaginat ceva mai simplu, mai ales in foarte bogata arhitectura "manuelina" a manastirii.
Cand revenim spre casa, bradul cel mare, impodobit cu lumini cazatoare, asezat in fata salii de la Croix Blanche a disparut. "Oare nu era aici un brad mare, impodobit cu lumini cazatoare?" "Asta era anul trecut!"

Cum? A mai trecut un an? Unde? Deja? Stie cineva o cale pentru a face timpul sa se scurga mai incet?

Incerc sa ma misc cat mai putin pentru a nu alunga magia Craciunului, pentru a-l face sa dureze mai mult. Uite, am gasit o solutie: o sa trimit felicitarile de Craciun doar in cea de a treia zi. In acest fel voi avea impresia ca a durat mai mult.

Fredonez incet, schimband timpul:
And so this was Christmas...


Si adaug:
I hope you have fun
The dear and the near one
The old and the young
A very Merry Christmas
And a Happy New Year !

MSChirca