mercredi 5 mai 2010

Radio (24) - Inventii si inovatii
Interventie in emisiunea „Stiinta in cuvinte potrivite“, Radio Romania Cultural, realizatori Corina Negrea si Dan Manolache,emisiune care a putut fi urmarita in direct pe http://cultural.srr.ro/ miercuri, 5 mai 2010, incepand cu ora 13:15, ora Romaniei.Foto Mihaela

Extras:

"Stiti ce au in comun fierul de calcat cu abur, batistele jetabile, pixul si aspiratorul electric? Toate au fost prezentate la un moment dat in cadrul concursului despre care doresc sa va vorbesc astazi: Concursul Lépine. Un concurs pe care il putem califica de "venerabil", caci prima sa editie dateaza inca din 1901!"2 commentaires:

  1. Da, foarte interesant acest concurs de inventii si inovatii.Felicitari francezilor pentru ca au reusit, din 1901 si pana acum , sa organizeze in fiecare an Concursul Lepine. Ar fi interesant sa aflam si care au fost inventiile premiate de atunci si pana azi. Astept si eu cu nerabdare sa aflu care inventie a iesit castigatoare anul acesta si, ar fi intresant sa o si putem vedea , nu numai sa aflam cat de ciudata e si la ce foloseste.

    RépondreSupprimer
  2. http://www.concours-lepine.fr/fr/pag14-Les-Grandes-Inventions;de-1901-a-nos-jours.html

    Iata adresa la care se gaseste lista premiilor acordate intre 1901 si 2009.

    Ieri seara a avut loc decernarea premiilor 2010. Noutati deci in curand.

    RépondreSupprimer