mercredi 16 juin 2010

Lecturi razlete (3) - Lisa Unger

Thriller au féminin"Cand incepi sa-l cunosti mai bine pe celalalt, trasaturile lui fizice se estompeaza incet, incet. Te lasi invaluit de energia sa, de parfumul pielii sale. Devii mai sensibil la esenta fiintei sale si mai putin la aspectul ei. Iata de ce nu te poti indragosti de frumusete. Ea ne flateaza, o dorim, vrem chiar sa o posedam. Ea incanta ochii si corpul, dar nu inima."


"Din cea mai frageda varsta, fetitele sunt hranite cu basme si, in aceste conditii, cum sa te mai miri ca odata adulte ele aspira toate la un deznodamant fericit? Nimeni nu le spune ca tristetea nu dispare intotdeauna, ca anumite persoane mor nefericite fara a fi obtinut iertarea dorita, ca anumite lucruri sunt pierdute pentru totdeauna."


"Carl Jung credea in existenta in fiecare dintre noi a unei parti de umbra pe care invatam sa o disimulam, unde rezida dorintele noastre refulate, opiniile noastre secrete despre noi insine si despre cei din jur, lipsurile si trasaturile de caracter pe care le detestam si pe care incercam sa le ingropam cat mai adanc in noi. [...] Ori aceasta forta interna nu aspira decat sa fie recunoscuta si inteleasa. Numai cu aceasta conditie ne putem simti intregi, in sfarsit liberi."
"Nu cred ca noi sa fi gresit. Nu am crezut asta niciodata. Pentru mine, o multitudine de drumuri ni se ofera si este vorba numai de a hotara ce directie sa apuci pentru a ajunge acasa. Nu cred nici in regrete. La ce serveste sa ne inchipuim ce s-ar fi intamplat daca am fi acceptat un anume post, daca ne-am fi casatorit cu o iubire din tinerete sau daca am fi ezitat o secunda in plus inainte de a traversa? Niciodata nu putem sti asta."


Foto MSC


Beautiful lies - Lisa Unger
Vezi si
http://www.lisaunger.com/
http://blog.lisaunger.com/