mercredi 18 août 2010

Călător (11) – Niko in Peru. Itinerar.

Pentru prima si probabil ultima oara in Peru, Niko a avut incredere in cateva ghiduri tiparite sau virtuale, iar intre bagaje si-au gasit loc Le Guide du Routard si ghidul National Geographic. Cel de pe urma, din pacate, intr-o neinspirata traducere romaneasca, care te tutuieste imperativ si te agreseaza permanent cu un limbaj artificial. Carat insa in excursie dintr-un soi de patriotism desuet si pentru a arata ca darul primit candva de la cineva este apreciat. O discutie cu Marion, fata unui cuplu argentino-francez de buni prieteni, fini cunoscatori ai Americii de Sud, a adus cateva informatii suplimentare si un spor de incredere.

Itinerarul a fost stabilit doar in linii mari inainte de plecare, cumparand prin internet numai biletele de avion Paris-Lima si retur, primele doua nopti de cazare la Lima si bilete de avion Lima-Cusco. La fata locului au fost alese, cu o zi inainte, excursii organizate de scurta durata, care au permis vizitarea ghidata a siturilor turistice. Acasa, privindu-si memoria pe ecranul unui calculator, Niko ne-a spus ca a facut poze pe urmatorul traseu: Paris – Lima – Cusco – Puno – Arequipa – Pisco – Lima.


Lima Moray
Valea_Sacra Salineras


De la Cusco, excursii de una sau doua zile l-au dus pe Valea Sacra a Incasilor, la Aguas Calientes si Machu Picchu, la Moray si Salineras. De la Puno, Niko a fost sa fotografieze insulele plutitoare de pe lacul Titicaca. La Arequipa a vizitat superba manastire Santa Catalina, iar in alta zi a urcat pana la 4910 metri sa vada condorii. De la Pisco s-a dus in insulele Ballestas sa vada foci si lei de mare, pinguinii lui Humboldt, pelicani si flamingo roz.

Condori Titicaca
Santa_Catalina Ballestas


Si dupa inca o privire spre apelele Pacificului,

Pacific


Niko a facut o ultima fotografie pe aeroportul din Lima, unde un calator trebuise sa se desparta de nelipsitul facalet, si s-a intors sa-mi povesteasca si mie ce a vazut.

Facalet