vendredi 13 août 2010

Spor de zâmbet (15) – Convieţuire aproape paşnică

Bonnie si Mimi sunt, de mai bine de trei saptamani de zile, aproape nedespartite.
Cand spun Bonnie, mi se intampla uneori sa ma gandesc la Faye Dunaway sau la Brigitte Bardot. Cand zic Mimi, intotdeauna imi vine in minte Angela Gheorghiu.
"Ar trebui sa gasim un motan prin imprejurimi pe care sa-l botezam Rodolfo" – imi spunea deunazi Bonnie, zambind pe sub mustata.

Bonnie trece rar pe acasa. A mai venit de cateva ori sa vada daca sunt in permanenta crocheti pentru a alimenta strachinuta, dar nu a ramas la masa. Treburi mai importante o asteptau aiurea. Ma duc regulat la Mimi sa umplu rezervoarele cu apa si mancare. Bonnie este deseori in vizita.
"Ce mai faci, Bonnie? Nu mai treci pe acasa?"
"Ubi bene, ibi patria!" – raspunde Bonnie telepatic, intorcandu-mi coada si mangaind afectuos rezervorul cu crochetii lui Mimi.


"Asta-i buna! L-ai citit pe Aristofan? Ca timp ai, slava Domnului!"
"In greaca veche? Glumesti?! Nu. Asta e din Cicero. Tusculanae disputationes."
"Hai ca m-ai dat gata! Si eu care credeam ca lenevesti toata ziua!"
"Ziua, da. Sunt mai in forma noaptea."
"Eu parca sunt mai in forma dimineata. Asa, pe la 3-4."
"Mie-mi spui? Nu eu te trezesc? Da' parca venisei cu treaba!" – imi taie Bonnie pornirea spre confidente.
"Bine, Bonnie" – nu ma dau nici eu batut. "Da' tie nu ti-e rusine sa vii sa mananci crochetii lui Mimi? Nu ai mancare si acasa?!"
"In loc sa zici mersi!" – imi raspunde Bonnie imperturbabila, incheind discutia.

Dupa ce Bonnie termina de rontait si se urca pe garaj la plaja, se apropie de mine si Mimi, toata numai un miorlait.

Ca asa nu se mai poate, ca unde sunt Sandra si Abdel, ca ce e asta sa plece de capul lor si sa o lase atat timp singura etc. etc. In plus, Bonnie alege crochetii cei mai buni, nu are conversatie si nici zgarda electronica! Pentru ca am uitat sa va spun, Mimi are o zgarduta electronica, asa incat la ea acasa usita speciala a pisicii se deschide numai pentru ea si pentru nici o alta pisica! Motiv, am impresia, sa se dea tare mandra in cartier!

Lasa ca mai sunt cateva zile si se termina vacanta. Si atunci sa vezi cum invata Bonnie ca se poate spune si: "Ubi patria, ibi bene!"