jeudi 2 septembre 2010

Cǎlǎtor (21) – Copilul si banul. Germania

Voyageur (21) – L'enfant et l'argent. Allemagne.

Acum vreo cinci ani, intr-un sfarsit de octombrie, cand pe aici scolarii si profesorii sunt in vacanta de Toussaint, am pornit pe Romantische Strasse pentru a ajunge la Neuschwanstein.


Romanticul drum bavarez este fermecator, Neuschwanstein fascinant, insa cea mai surprinzatoare intalnire am avut-o inainte de a incepe sa urcam dealul spre castel, cand doua voci mititele ne-au intrebat:

"Do you want to buy something?"

Doua fetite ne propuneau sa cumparam omuleti construiti din castane si chibrituri. Nu am rezistat intrebarii zambitoare si am luat fetelor noastre cadou cate un omulet. Fiecare ne-a fost ambalat, incet si cu migala, in hartie de ziar, si ne-a fost inmanat ca un obiect deosebit de pretios.  De atunci, de fiecare data cand povestim de castelele care ne-au placut mai mult, ne aducem aminte de omuletii din castane de la Neuschwanstein.

2 commentaires:

  1. Minunat!
    Este cel mai potrivit "cadou" pe care-l poti face unui mic antrepreneur, sa-i cumperi produsul si sa-l incurajezi in viata. Si noi facem la fel, oriunde ne ducem si intalnim astfel de tineri, facem aceasta pomana pentru ai incuraja in munca!
    Eu personal am facut martisoare, felicitari, invitatii de nunta si chiar am contribuit la fabricarea "handmade" a jocului Monopol

    RépondreSupprimer
  2. @ Ion Batrane - Suntem de acord cu promovarea tinerilor antreprenori, mai ales cand au zambetul pe fata. Daca ne gandim bine, era intr-adevar o mica intreprindere: idee, conceptie produs, aprovizionare cu materii prime, desfacere etc. ;)

    RépondreSupprimer