vendredi 10 septembre 2010

Calator (25) – Machu Picchu. Vulnerabilitatea celebritatii

Principala atractie turistica din Peru, Machu Picchu sufera de vulnerabilitatea celebritatii. Fotografiile aduse de acolo nu au mereu sclipiciul linistitor de carte postala, iar ghidul local nu pare a fi intotdeauna un guru de urmat fara cracnire.


Machu_Picchu_1Machu_Picchu_2

Privesc fotografiile aduse de Amelia si Cristina din Peru. Data si ora inscrise in partea de jos a fotografiilor ma ajuta sa-mi imaginez mai bine aventura. Niko a ramas reglat pe ora de iarna a Frantei si trebuie sa scad de fiecare data opt ore pentru a gasi ora locala. Fotografiile de mai sus sunt facute la ora 6:44 dimineata. Ceata incepea sa se lumineze la Machu Picchu.


coada_Machu_Picchucoada_Aguas_Calientes

Pentru a fi printre primele sute de turisti care faceau coada asteptand deschiderea portilor de la Machu Picchu (ora 6:12), Ami si Cris plecasera cu noaptea in cap de la Aguas Calientes. Coada de noapte inainte de deschiderea podului de la Aguas Calientes, traversarea caruia permite urcarea spre Machu Picchu, este fotografiata la ora 4:29. De la Aguas Calientes la Machu Picchu, cale de aproape 8 km, Ami si Cris au mers apoi pe jos. Ma intreb daca avusesera timp sa se odihneasca. Cu o seara inainte, pe la ora 21:25, asistasera la un mic spectacol folcloric.

spectacol
Nelinistitoare sunt insa fotografiile facute cu cateva ore inainte, pe 2 august 2010, la ora 12:57, respectiv 14:08.

Oare ce se intamplase?