jeudi 30 septembre 2010

Calator (30) – Indonezia. Tengger Caldera

Tengger Caldera - caldarea spre care urma sa coboare calutul din fotografia publicata luni, 27 sept. - este o depresiune situata la altitudinea de 2000 m in estul insulei Java. O mare de nisip si cenusa, de 8 pe 6 km, in centrul careia se ridica trei vulcani: Kursi, Batok si Bromo. Ultimul e cel mai putin inalt (2392 m), dar este inca activ.

Turistii apar in Tengger Caldera cu noaptea in cap. Vin sa privesca rasaritul soarelui! Situl este celebru pentru privelistea extraordinara dezvaluita la primele raze ale diminetii. Zeci de Jeepuri se ofera sa urce turistii pe culmile invecinate pentru a privi spectacolul. Caluti te invita sa te duca pana la treptele ce conduc la craterul Bromo sau sa te plimbe la poalele vulcanilor.

1234
Cai si cai-putere in Tengger Caldera, august 2010, Lumix FX35


Daca alegerea cailor preferati este prea dificila, se poate recurge la o "functiune a organismelor vii care consta dintr-un complex de miscari realizate prin mecanisme si organe speciale, datorita careia animalele si omul se deplaseaza activ in spatiu" ;)
[DEX = locomotie].

4 commentaires:

 1. Interesant loc, iar imaginile te imbie sa-l vizitezi! Cred ca este o calatorie foarte frumoasa.

  Va doresc o zi buna!

  RépondreSupprimer
 2. que de voyages, quelle vie !! c'est merveilleux !

  RépondreSupprimer
 3. @ Claudia - Multumim pentru vizita si cuvintele bune! Si noi credem ca a fost o calatorie frumoasa si interesanta. Am facut-o privind fotografiile Mihaelei si rasfoind ghidurile turistice ;)

  RépondreSupprimer
 4. @ marty - C'est vrai que le temps semble avoir une autre dimension pendant un voyage! Deux semaines de vacances peuvent se transformer dans une année d'histoires illustrées ;)

  RépondreSupprimer