mercredi 6 octobre 2010

Calator (31) - Indonezia. Trepte spre Bromo

Pentru a ajunge pe varful vulcanului Bromo din Tengger Caldera (vezi postarea de joi, 30 sept.), ultima etapa este urcarea treptelor, nenumarate, ce conduc la marginea craterului. Privite de jos, la incheierea excursiei (foto 1, dreapta), sau odata ajunsi sus (foto 2), nici nu par asa multe. Doar cateva sute.

12

Din craterul vulcanului Bromo (diametru 800 m; profunzime 200 m), aburi albi, inecaciosi, se ridica in permanenta. In soarele diminetii, privelistea compenseaza oboseala urcusului. Muntele Batok, un con inverzit cu rape adanci, pozeaza impasibil.

5463
La coborare, drumul pare chiar usor si, privit de departe, Bromo pare un vulcan batran si bland.

78

Aproape sa uitam de ascensiunea inceputa cu cateva ore in urma, pe intuneric si frig, pentru a fi sus la primele raze ale soarelui.

8 commentaires:

 1. Ma bucur ca am posibilitatea, prin intermediul dvs., sa cunosc si acest colt de lume.

  Pe curand!

  RépondreSupprimer
 2. Olala, cata lume se inghesuia sa urce treptele!....:)

  RépondreSupprimer
 3. Splendite fotografii, am pastrat si eu 3 sa vad daca le pot "folosi" pe screen!
  Sa auzim numai de bine!

  RépondreSupprimer
 4. Frumoase pozele cu vulcanul, trebuie sa fie straniu sa te plimbi pe acolo; sunt locuri despre care afli de prin documentare si enciclopedii, mai putin accesibile.

  RépondreSupprimer
 5. @ tetris - E alta lume! Cele mai deosebite mi s-au parut fotografiile luate la vulcanul de unde se extrage sulful, postate pe 19 august. E adevarat ca vazusem deja un documentar despre asta, dar sunt imagini impresionante.

  RépondreSupprimer