vendredi 8 octobre 2010

Calator (33) – Indonezia. Rasarit de soare cu trei stele in ghidul Michelin

In calatorii, locurile "de vazut" le-am ales deseori in functie de numarul de stelute acordate de ghidul Michelin, unul din rarele ghiduri care au curajul sa indice clar interesul un sit turistic: trei stele – merita calatoria; doua - merita un ocol; o stea - interesant.In ghidul Michelin, Voyager Pratique, 2010, "le Mont Bromo" este notat cu trei stele, iar "le spectacle de l'aube" primeste si el trei stele (p. 278), precizandu-se: "A ne pas manquer le lever du soleil sur la caldeira du Tengger!"

1234

Fotografiile 1-8 ale rasaritului de soare in Tengger Caldera vazut de pe vulcanul Bromo, au fost facute in aceasta ordine intr-un interval de mai putin de 30 de minute, pe 1 august a.c.

"Bleu-gris, puis rose, orange, écarlate, la caldeira se découvre tout entière au regard sous une multitude de teintes, jusqu'à l'apothéose du jour. Le temps n'est plus qu'à la contemplation…" – zice Michelin.

5678

Tengger este numele "caldarii" care adaposteste mai multi vulcani din estul insulei Java, dar este si numele unei populatii care traieste acolo. Tenggeri sunt urmasii regatului hindus Blambangan, disparut in secolul XVIII, ai carui locuitori au refuzat sa se converteasca la islam. "Profondément égalitaires, ils n'utilisent qu'un seul niveau de langage, quel que soit leur interlocuteur" – noteaza ghidul.

Craterul_vulcanului_Bromo
Printre traditiile pastrate de Tenggeri, este si ceremonia Kasada, cand circa 200.000 de pelerini vin in Tengger Caldera pentru a oferi ca ofrande vulcanului Bromo flori, orez, uneori chiar si cocosi. Florile pentru ofrande ii asteapta pe turisti in fiecare dimineata.

In_fundal_muntele_Batok

8 commentaires:

 1. Foarte interesanta si in acelasi timp impresionata seria cu Indonezia. Multumesc ca le impartasiti cu noi, cei care nu am ajuns acolo...inca :).

  Un sfarsit de saptamana minunat!

  RépondreSupprimer
 2. Va dorim sa ajungeti, daca va face placere!
  Asemeni va dorim un we bun!

  RépondreSupprimer
 3. quel merveilleux voyage et
  ce lever de soleil à couper
  le souffle !

  RépondreSupprimer
 4. @ Marty - Nous sommes contents qu'il vous ait plu! Pour nous (Amelia & MSChirca) aussi il a été que virtuel...

  RépondreSupprimer
 5. @ Ion Batrane - Se potrivesc asa de bine cu cele ale apusului de soare de la Key West primite de la voi...

  RépondreSupprimer
 6. BEAUTIFUL....EXCELLENT....AMAZING..... GREAT,
  it's FABULOUS all these nice pictures

  Greetings, Joop

  RépondreSupprimer
 7. @ Joop - Thank you very much for your words!! Have a nice day! You made ours'

  RépondreSupprimer