vendredi 15 octobre 2010

Expozitii (8) – Mondial de l'automobile, Paris 2010. Renault Twizy

In seria automobilelor din gama Z.E., Zéro Emission, Renault prezinta la Salonul mondial al automobilului de la Paris 2010 si modelul Twizy, pe care il descrie ca fiind 100% electric, 100% practic si 100% inovator.

Twizy_1

Destinat deplasarilor urbane. Ultracompact: 2,30 m lungime; 1,13 m latime. Doua locuri "in tandem": un pasager in spatele soferului.

Twizy_2Twizy_3Twizy_4Twizy_5

Motor electric 15 kW, 20 cP. Greutate: 420 kg cu baterii. Viteza maxima 75 km/h. Autonomie: 100 km.

Twizy_6Twizy_7

4 commentaires:

 1. This looks like it would be a fun car to drive - although the top speed would not be good for my lead foot ;-)

  RépondreSupprimer
 2. Se pare ca Renault sustine ca propun in premiera mondiala o masina 100% electrica. A se vedea masina Tesla care e deja in circulatie, e 100% electrica si are o autonomie de 300 Km. Pentru detalii se poate consulta linkul : http://www.teslamotors.com/about
  E adevarat ca cele doua masini nu fac parte din aceeasi categorie de preturi..
  O zi buna,

  RépondreSupprimer
 3. @ Zack - Intr-adevar superba masina, dar si pretul pe masura. Se pare ca sunt intr-adevar inaintea celor de la Renault ;)

  RépondreSupprimer
 4. E intr-adevar superba si noi am avut ocazia sa o vedem in strada cu ocazia raliului de la Montreal. Tesla s-a orientat excellent vizand amatorii de masini sport din California. Se pare ca poate tine pasul cu Porche fara sa ai nevoie de toata mecanica complicata a motorului cu combustie. Eu cred ca va mai trece multa vreme pana o sa vedem masini complet electrice prin oras mai ales in zona temperata in care mai avem nevoie si de incalzire iarna. De vreo 2 ani incoace se tot aude cate un zvon ca GM ar pune pe piata o masina cu un motor foarte mic al carui rol ar fi de a incarca bateria care alimenteaza motorul electric al masinii dar inca nu circula pe strazi.

  RépondreSupprimer