mardi 12 octobre 2010

Film (7) – "Elle s'appelait Sarah" cu Kristin Scott Thomas, Mélusine Mayance, Niels Arestrup si Aidan Quinn, dupa un roman de Tatiana de Rosnay

Filmul iese maine pe ecrane. Realizator Gilles Paquet-Brenner dupa un roman publicat in 2007. Povestite cu talent, cateva vieti care se impletesc, incepand cu cea a lui Sarah din "la rafle du Vel' d'Hiv", Paris, iulie 1942. Scenele evocand acea perioada sunt la limita suportabilului. Langa intrebarea "Cum a fost posibil?", se strecoara insidios o alta: "Oare acum nu ar mai fi posibil?"


Un casting aproape perfect, cu o extraordinara Kristin Scott Thomas. Rolul lui Sarah copil interpretat superb de Mélusine Mayance. Niels Arestrup, actor francez de tata danez, este formidabil in rolul lui Jules Dufaure. Aparitia din final a lui Aidan Quinn este remarcabila.

Iesind de la avantpremiera, am avut amandoi acelasi gand: trebuie sa va spunem sa vedeti acest film. Noua ne-a placut foarte, foarte mult!

5 commentaires:

 1. Beautiful light !!

  Have a nice day.

  Greetings, Joop

  RépondreSupprimer
 2. n-o sa uit! mltumesc! felicitari pentru blog, este ca o oaza pentru suflet!

  RépondreSupprimer
 3. Multumim pentru recomandare, il vom urmari si noi si vom merge sa il vedem(planuim demult o evadare in doi la cinema, ramane de vazut cu cine lasam copiii :))).

  PS Kristin Scott Thomas e si printre preferatele mele, de cand cu Pacientul englez :).

  RépondreSupprimer
 4. @ Joop, Donca, Adriana, Salmi - Multumim pentru aprecieri. Cat despre recomandarea filmului, avem convingerea ca va va place!

  RépondreSupprimer