mercredi 27 octobre 2010

Romania (13) – Superstitii

Nu sunt superstitios, dar sunt de acord si cu cei care afirma ca a nu crede in superstitii poarta ghinion ;) Asa ca sunt unele la care sunt atent. Cum este cea care zice ca martea sunt trei ceasuri rele. Situatie deosebit de incomoda pentru scorpioni, a caror zi favorabila este tocmai martea (alta superstitie?– n.n.). Va dati seama cum este in celelalte zile ale saptamanii pentru saracii scorpioni!

Daca scazi din 24 de ore ale unei zile de marti,
8 ore de somn,
8 ore de servici,
4 ore de drum dus-intors la/de la servici (timp de peste 7 ani de zile, fiind orele mele preferate de lectura si/sau de ascultat muzica),
3 ceasuri rele si
1 (una) ora in care te grabesti sa te speli, sa mananci, sa stai de vorba cu tovarasul de viata, sa ajuti prin casa, sa mangai pisica dupa urechi etc. –
raman 0 (zero) ore pentru eventualele ceasuri bune.

Sansa de a avea martea evenimente neplacute este deci infinita (stiu ca unii afirma ca diviziunea 3/0 – adica ceasurile rele/ceasuri bune - este imposibila sau ca nu are sens, dar a se vedea si lucrarea "De l'infini mathémathique" de Louis Couturat, 1896, care zice ca impartirea cu zero = infinit).

Cum am putea acorda ceasurilor bune o sansa? Orele de servici nu pot fi scazute (din contra), trenurile nu merg mai repede (din contra), asa ca ramane sa scazi orele de somn si eventual sa dormi in tren pentru a compensa. Am vazut multi care fac asta dimineata, mergand la servici, desi ma indoiesc ca facusera calcule ca cele de mai sus si ca dormeau numai martea.

Dupa introducerea cam lunga, sa trecem la concreta zi de azi, marti, 26 octombrie 2010 (chiar daca postarea pe blog o voi face maine dimineata).

***********!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!***********

Culmea e ca tocmai acum, cand scriam si socoteam ca azi am avut doar doua ceasuri rele la activ, un miros patrunzator de ars a venit din bucatarie. Tarta cu mere in care eram specialist (pâte brisée din comert + doua mere pe care le spal si le tai eu singur feliute-feliute + zahar + scortisoara) a uitat sa iasa singura din cuptor si eu am uitat de ea, scriind cele de mai sus.


Isprava Realizata fara trucaje. Autor tarta si foto: MSC , 26 oct. 2010, ora 21-22


Fiind insa acasa si Bonnie, cred ca nu pot sa fiu considerat singurul vinovat! Putea si ea sa dea un semn!! Cand ii e foame sau miroase a peste, cum stie sa miaune? Putea sa faca la fel si cand miroase a ars!

Cum sa nu crezi in superstitii? Ma intreb daca s-a intamplat din cauza ca e marti sau pentru ca tocmai scriam la postarea cu numarul 13?!

***************!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!***************


Sa revin la subiect si la povestea inceputa: Cele doua ceasuri rele precedente de azi sunt doua fotografii care mi-au fost refuzate pentru publicare de un blog din Romania. Motivul este argumentat si le dau dreptate: "Din pacate fografiile trimise nu au valoarea necesara a unui fotograf bun, nu sunt potrivite pentru blogul nostru; dupa ce mai evoluati in domeniul fotografiei reveniti"[sic].

Drept este ca fusesem subiectiv si imi placusera fotografiile trimise (ar fi fost si culmea sa fie altfel: hai sa le trimit eu niste poze proaste, sa vad daca se prind!). Una din fotografiile respinse este cea de mai jos, pe care eu o intitulasem "Pe ganduri". Mentionasem ca este facuta cu un Nikon L12 si ca nu a suferit nici un tratament ulterior. Este o imagine surprinsa intr-o expozitie, intr-o zi de decembrie 2009. Voisem la inceput sa-i spun "Vis de decembrie", dar asta nu cred ca ar fi schimbat refuzul in acceptare.


Cea de a doua fotografie refuzata o voi pune pe blog duminica. Trebuie sa-i gasesc un vers care sa i se potriveasca. O numisem "Evadare".

P.S. 1 – Dupa o lectura a textului, imi dau seama ca as risca alte cateva ceasuri rele daca nu as preciza ca "a sta de vorba cu tovarasul de viata" si "a mangaia pisica dupa urechi" trebuiesc contabilizate in randul "ceasurilor bune" ;)

P.S. 2 - Pentru a fi impartial, trebuie sa marturisesc si un ceas bun in ziua de marti, 26 octombrie 2010: publicarea unor fotografii pe un blog pe care il apreciez - la fel ca si voi, sper - foarte mult: http://carteadingeanta.com/.