vendredi 26 novembre 2010

Calator (42) – Thailanda. La maaasa!


1

Daca sunteti invitat la masa, sunt cateva reguli de urmat (cf. Thaïlande - Lonely Planet, 7e édition, p. 86)

Fie la restaurant, fie intr-o familie, felurile de mancare se aduc in vase comune: unul cu orez, altul cu curry, altul cu supa, altul cu peste etc. Va serviti singur, fara a lua insa vasul de pe masa. Daca sunteti prea departe, cineva mai apropiat de vasul dorit se va oferi sa va ajute.

Cand se imparte un vas comun, nu se ia decat cate o lingura de fiecare data. Obiceiul este de a incepe cu orezul simplu, datorita importantei si respectului care i se acorda. La masa se foloseste furculita si lingura, niciodata cutitul.

La sfarsitul mesei, trebuie neaparat sa mai ramana ceva in farfurie si in vasul comun. Daca nu, gazda va considera ca nu a fost de ajuns si ca va mai e foame! Cu cat ramane mai mult, cu atat se considera ca gazda a fost mai generoasa….

Daca va invitati singuri la masa – este mult mai simplu! Dovada in imagini:

8
23
45
67
9
10 Pofta buna!

Foto Thailanda nov. 2006

10 commentaires:

 1. imi doresc sa ajung si eu intr-un astfel de loc.
  deocamdata ma delectez cu pozele postate aici.

  RépondreSupprimer
 2. j'aime ces marchés fournis et colorés !
  quel voyage !
  je vous souhaite un excellent week end

  RépondreSupprimer
 3. Lovely pictures.. i like them all.

  Bon weekend, Joop

  RépondreSupprimer
 4. Mda, peste tot inveti ceva nou. Interesant cum gandeste o gazda acolo daca NU ramane mancare. Spre deosebire de mine, eu m-as bucura si-as considera ca le-a placut din moment ce s-a devorat tot si m-as grabi sa aduc si tura doi. :))

  RépondreSupprimer
 5. @pharaonx - Iti dorim sa ajungi! Intre timp, mai punem si alte poze ;)

  RépondreSupprimer
 6. @marty - les marchés de Lyon sont très photogéniques sur votre blog! Bon week-end aussi ;)

  RépondreSupprimer
 7. @Purple Rain - Pai se pare ca si ei aduc, ca sa mai ramana ;) Ma intreb ce fac cu resturile? Banuiesc ca e si cineva supus ordinului: "Pana nu termini tot ce ai in farfurie, nu pleci de la masa" ;)

  RépondreSupprimer
 8. Ce diferiti sunt oamenii in Thailanda, iar daca nu iei in considerare acest lucru poti sa ii jighnesti fara sa vrei. E bine sa te documentezi un pic inainte sa pleci la drum.

  RépondreSupprimer
 9. @iulia - Vom incerca sa mai publicam si alte obiceiuri thailandeze, de stiut pt un calator european ;) Cum este acela ca nu trebuie niciodata sa mangai un copil pe cap!

  RépondreSupprimer