samedi 20 novembre 2010

Radio (39) – Serele de la Jardin des Plantes din Paris


Amelia Chirca - Interventie in emisiunea "Stiinta in cuvinte potrivite", Radio Romania Cultural, realizatori Corina Negrea si Dan Manolache, emisiune care a putut fi urmarita in direct vineri, 19 noiembrie 2010, incepand cu ora 13:15, ora Romaniei, pe http://www.radioromaniacultural.ro/Extrase:

"Astazi va invit la o plimbare foarte apreciata de parizieni si nu numai de ei: este vorba de Serele de la Jardin des Plantes, sere care sunt din nou accesibile publicului dupa o intrerupere de aproape sase ani pentru lucrari de reamenajare.

Patru trasee pentru descoperirea biodiversitatii vegetale a planetei. Primul: sera padurilor tropicale […]
Alta sera, alta ambianta: cea a mediilor aride […] uluitoarea varietate si ingeniozitate a mecanismelor de adaptare la seceta […]
Cea de a treia sera: cea a Noii Caledonii, permite o plimbare prin cinci ecosisteme diferite prezente pe acest teritoriu indepartat.
In sfarsit, un pavilion dedicat istoriei plantelor: evolutia lumii vegetale la scara perioadelor geologice ale istoriei planetei.

O ocazie unica de a se minuna, de a se instrui, de a intelege si de a proteja o natura adeseori fragilizata din pricina activitatilor umane."

11344678


Nota: In caz ca vizitarea serelor nu va tenteaza pentru moment, va invitam la o plimbare prin padure, la mijloc de toamna (Forêt de Montmorency, 7 nov. 2010, Kodak CX7430).