samedi 18 décembre 2010

Science (et) Fiction, aventures croisées. Cité des Sciences, Paris

1

Amelia Chirca - Interventie in emisiunea "Stiinta in cuvinte potrivite", Radio Romania Cultural, realizatori Corina Negrea si Dan Manolache, emisiune care a putut fi urmarita in direct vineri, 17 decembrie 2010, incepand cu ora 13:15, ora Romaniei, pe http://www.radioromaniacultural.ro/

23


45

Extras

"Astazi va invit la o imersiune intr-un univers fascinant: acela in care stiinta si tehnologia servesc drept hrana imaginatiei. O calatorie virtuala prilejuita de o noua expozitie temporara organizata la Cité des Sciences din Paris. Intitulata "Stiinta si Fictiune, aventuri in interactiune", expozitia este realizata cu concursul exceptional al Bibliotecii Nationale a Frantei."


6
Printre exponate: machete de vase spatiale, costume de cosmonauti, masti de personaje din filme de science-fiction, manuscrise ale unor autori celebrii precum Johannes Kepler, Cyrano de Bergerac sau Jules Verne, macheta sondei Viking, simulatorul de cuplare a unui vehicul spatial la o statie cosmica s.a.


78

Blogul emisiunii: http://stiintaincuvintepotrivite.radiocultura.ro/


910

Info: La Cité des Sciences de la Villette, cel mai usor se ajunge cu metroul n° 7. Iar in metroul parizian se citeste, se citeste: http://carteadingeanta.com/se-cite%c8%99te-se-cite%c8%99te/Radio (40) – Science (et) Fiction, aventures croisées. Cité des Sciences, Paris.
Foto MSC, oct. 2010