samedi 22 janvier 2011

Hubert Reeves, Universul si nepotii

Amelia Chirca - Interventie in emisiunea "Stiinta in cuvinte potrivite", Radio Romania Cultural, realizatori Corina Negrea si Dan Manolache, emisiune care a putut fi ascultata vineri, 21 ianuarie 2011, incepand cu ora 13:15, ora Romaniei, pe http://www.radioromaniacultural.ro/Extras

"Astazi as dori sa va vorbesc despre o carte si despre autorul ei.
Este vorba de lucrarea "Universul explicat nepotilor mei" de Hubert Reeves. […]

Asadar:
Care sunt dimensiunile Universului? Ce era înainte de Big Bang? Va fi vreodata sfarsitul lumii? Exista viata pe alte planete? Ce sunt galaxiile? Cat de departe sunt stelele? Cat de cald este Soarele? Acestea sunt doar cateva din temele abordate de bunicul savant, intr-un limbaj lesne de inteles pentru un copil, deci si pentru unii dintre noi. […]
Autorul, al carui nume a fost atribuit in 1993, de catre Uniunea Astronomica Internationala, unui asteroid, nu exclude posibilitatea ca lectura acestei lucrari sa fie la originea unor vocatii stiintifice in randul celor mai tineri cititori.
Dar obiectivul sau principal este sa ne faca pe toti sa ne simtim implicati in marea aventura a Universului. Noi toti care, daca-l ascultam pe Shakespeare, suntem facuti din "plamada viselor", iar dupa parerea lui Reeves suntem alcatuiti la modul cel mai propriu din "pulbere de stele".


Radio (42) – Hubert Reeves, Universul si nepotii
Foto MSC, Forêt de Montmorency, 21 ian. 2011

5 commentaires:

 1. Olá, amiga!
  Toda criança é fascinada pelo cosmo, principalmente pelas constelações...
  Eu sempre perguntava quando eu era criança:
  Há vida em outros planetas?
  Algum dia vamos nos comunicar com eles?
  Claro, tudo isso em clima de fantasia...
  Bom fim de semana!
  Beijinhos.
  Brasil.
  ✿ܓܓ ♫
  °º
  •*• ♫° ·.

  RépondreSupprimer
 2. N-am citit-o inca, dar am sa o caut in librarii.

  RépondreSupprimer
 3. Inregistrarea sonora a fost stearsa, din cauza spatiului de stocare insuficient, pe 15 sept 2011. Este insa oricand disponibila la cerere.

  RépondreSupprimer