samedi 5 février 2011

Energii – Cité des Sciences, Paris – Radio (44)

Amelia Chirca - Interventie in emisiunea "Stiinta in cuvinte potrivite", Radio Romania Cultural, realizatori Corina Negrea si Dan Manolache, emisiune care a putut fi ascultata vineri, 4 februarie 2011, incepand cu ora 13:15, ora Romaniei, pe http://www.radioromaniacultural.ro/Extrase

Astazi va invit din nou intr-un spatiu in care inovatia este la ea acasa, iar stiinta si tehnologiile – de la cele mai clasice la cele mai actuale – sunt talmacite in cuvinte, imagini, sunete, cat se poate de potrivite.

Este vorba de Cité des Sciences, Citadela Stiintelor de la Vilette, fostul cartier al abatoarelor de la Paris. O cetate ce nu are nevoie sa fie asediata… Curiozitatea este singura "arma" necesara pentru a o cuceri.

Si printre trofeele ce-l asteapta pe un astfel de cuceritor, se numara de la o vreme incoace, mai precis din iunie 2010, si expozitia "Energii", o expozitie de lunga durata, evolutiva, in cadrul vastului spatiu ce poarta titlul generic "Explora".

Spatiul expozitiei se articuleaza in jurul unui urias cilindru neterminat, ce simbolizeaza insasi faptul ca solutiile acestor probleme sunt in curs de elaborare.


Energiscop – spectacol multimedia interactiv

Radio (44) – Energii – Cité des Sciences
Foto © eppCSI / Sophie Chivet