mercredi 23 mars 2011

La vânătoare - Château de la Chasse – Forêt de Montmorency

1
Pentru ca avem un castel de vânătoare - în apropiere, într-una din duminicile trecute am pornit la vânătoare - de imagini.


2
Château de la Chasse – construit în secolul XII pentru conetabilul Mathieu de Motmorency, descendent din Hugues Capet. Regii veneau să vâneze în această pădure apropiată de Paris.

3
Clădirea are ca bază un pătrat de 20 metri, iar la colţuri - turnuri rotunde de 6 metri diametru. În 1728, nepotul Marelui Condé hotărăşte demolarea castelului, dar acţiunea e anulată, nu înainte însă de a reteza turnurile şi de a le acoperi cu ţigle.

456
Castelul este aşezat între două heleştee, cel din faţă de două ori mai întins.
În timpul Războiului de 100 de ani, castelul a servit drept garnizoană.

78
Achiziţionat de fratele lui Napoleon, Louis, castelul a devenit un loc de plimbare favorit pentru soţia acestuia, la reine Hortense, ducesă de Saint-Leu, mama lui Napoleon III.


9
Alti plimbăreţi prin aceste locuri: Jean-Jacques Rousseau, Victor Hugo, Camille Pissarro, Charles Gounod…


6 commentaires:

 1. Frumoase locuri! Frumoase poze
  Putin trist, mi se pare, probabil pentru ca nu-i verde inca.

  RépondreSupprimer
 2. Frumos de tot! O zi plina de primavara va doresc.

  RépondreSupprimer
 3. E o mare bucurie sa-ti porti pasii prin locurile strabatute de mari personaje ale Frantei. Le stiu, pe multe din aceste personalitati, din carti (mai ales, romane) si imi sunt foarte apropiate. Am marele regret ca nu s-a gasit autorul de romane istorice care sa reinvie, macar pe sfert, personalitatile istoriei Romaniei. Pe vremuri, citisem un roman minunat ale lui Radu Rosetti; "Cu palosul". Bucura Dumbrava (prozatoare mediocra, de altfel) tiparise "Haiducul" (despre Iancu Jianu) si "Pandurul" (despre Tudor Vadimirescu) - doua carti (romane) foarte bine scrise. Mai recent, Vintila Corbul are (avea) aceasta preocupare.

  In rest, numele Montmorency este legat (pentru mine) de memorabilul foxterier al lui Jerome K.Jerome, din Trei intr-o barca (fara a mai socoti si cainele). Imi este carte de capatai!

  toate cele bune,

  Domnina

  RépondreSupprimer
 4. Nice set of images , first one my favourite great reflections

  RépondreSupprimer
 5. Imaginile astea m-au lăsat fără grai!

  RépondreSupprimer