mercredi 27 avril 2011

Brooklyn Bridge, New York

1

BACK OF EVERY GREAT WORK WE CAN FIND
THE SELF-SACRIFICING DEVOTION OF A WOMAN


2

stă scris pe o placă de bronz fixată pe podul Brooklyn,dedicată memoriei lui Emily Warren Roebling.


3

"Credinţa şi curajul ei l-au ajutat pe soţul ei bolnav, Washington Roebling,să termine construcţia acestui pod după planurile tatălui său, John Roebling, care şi-a dat viaţa pentru acest pod."


4

Construcţia podului a început în 1867 (sau 1869, după surse mai vechi), fiind finanţată de oraşele, pe atunci distincte, New York şi Brooklyn.


5

John Roebling, cel care concepuse şi dirija construcţia podului, suferă în 1869 un accident pe şantier şi moare la puţin timp dupa aceea. Fiul său preia conducerea lucrărilor, dar în 1872, în urma urcării prea rapide la suprafaţă a chesonului în care se afla, rămâne parţial paralizat.


6

Emily Warren Roebling îşi ajută soţul să dirijeze în continuare lucrările pe şantier, transmiţând muncitorilor mesajele lui Washington Roebling, care supraveghează lucrările cu un telescop de la fereastra locuinţei sale din Brooklyn Heights.


7

Podul Brooklyn este inaugurat pe 24 mai 1883, fiind, la darea sa în funcţiune, cel mai lung pod suspendat din lume. Peste mai bine de trei ani, va fi inaugurată Statuia Libertăţii, ce se zăreşte în depărtare.


8

În 1903 este inaugurat Williamsburg Bridge, al doilea pod construit peste East River pentru a uni Manhattan şi Brooklyn, iar în 1909 are loc darea în folosinţă a celui de al treilea pod suspendat peste East River, Manhattan Bridge (în fotografia de mai sus).


9

Brooklyn Bridge a fost însă şi va fi întotdeauna primul.