mercredi 13 avril 2011

Ratoiul schiop

Multe din blogurile pe care le rasfoim sunt create de impatimiti de calatorii si fotografii. Frumos impatimiti care impastasesc si altora, cu cheltuieli de timp si munca, cele vazute.

Este trist atunci cand munca lor nu e respectata si cand materialele si fotografiile publicate de un blog sunt preluate de situri, mai mult sau mai putin comerciale, fara ca sursa sa fie citata. Ceea ce ar trebui sa fie un imprumut, se transforma in furt. Agravat, cand fapta nu e recunoscuta, atunci cand o corectare si o scuza ar putea aplana conflictul.

Este ceea ce s-a intamplat recent unui interesant blog de calatorii si fotografii, la fel cum se intamplase altadata unui excelent blog privind istoria Bucurestiului. Drept e, daca blogurile respective ar fi fost lipsite de interes, nu s-ar fi intamplat asa ceva. Asta ca o consolare.

Cum scriam in comentariul pus pe blogul Cristinei si al lui Cristin, am impresia ca sunt indivizi pentru care cei sapte ani de acasa au fost dedicati doar invatarii unei mici poezioare, Catelus cu parul cret... Din care nu au reusit vreodata sa retina ultimul vers.


Foto MSChirca 11aprilie2011