samedi 28 mai 2011

Ciocolată şi sănătate - Radio (54)

Amelia Chirca - Intervenţie în emisiunea "Ştiinţa în cuvinte potrivite", Radio România Cultural, realizatori Corina Negrea şi Dan Manolache, emisiune care a putut fi ascultată vineri, 27 mai 2011, începând cu ora 13:15, ora României, pe http://www.radioromaniacultural.ro/



Extrase

"Ciocolată şi Sănătate" - o expoziţie la Choco-Story, Muzeul Ciocolatei din Paris
Încântarea papilelor gustative şi efectul benefic asupra sănătăţii
Populaţia maya şi virtuţile medicinale ale pudrei de cacao
Utilizarea terapeutică a ciocolatei la curtea Regelui Soare



Calitatăţile antioxidante ale ciocolatei, superioare celor ale mult-lăudatului ceai verde
Virtuţile cardioprotectoare: favorizează dilatarea vaselor sanguine, reduce tensiunea arterială, măreşte procentul de colesterol bun
Ciocolata neagră cu 70% cacao are un indice glicemic relativ scăzut şi deci poate fi consumată, în cantităţi rezonabile, chiar şi de către diabetici


O adevărată disciplină, la graniţa dintre artă şi ştiinţă, în domeniul ciocolatei
Puteţi participare la o degustare conformă tuturor regulilele artei…

6 commentaires:

  1. Multumesc pentru postarea asta dulce!
    Sa aveti un weekend perfect!

    RépondreSupprimer
  2. Great pics and thanks for the chocolate lesson.

    RépondreSupprimer
  3. sunt perfect de acord ca cioco neagra e buna! :-)

    RépondreSupprimer
  4. Pacat ca nu exista un muzeu al ciocolatei si la Bucuresti!

    RépondreSupprimer
  5. O mare de ciocolata! Este dovedit stiintific ca ciocolata neagra are numeroase calitati si poate aduce beneficii organismului uman. Dar, din pacate, nu ne putem rezuma la a consuma numai ciocolata neagra din moment ce producatorii ne ofera atatea sortimente delicioase, in combinatii uneori imposibil de imaginat.

    RépondreSupprimer
  6. Fisierul audio a fost trecuta in arhiva pe 9 martie 2012. Disponibil la cerere.

    RépondreSupprimer