samedi 30 juillet 2011

Secretul lui Bonnie

Acum câtva timp, într-una din serile în care Bonnie a venit să se cuibărească în poala Ameliei, torcând liniştit şi povestindu-ne ce mai e nou prin grădină şi prin vecini, ne-a şoptit că vrea să ne spună un secret.

Numai nouă! Ne-a rugat să nu-l spunem nimănui, nici lui Mimi - pisica neagră de peste gard, nici lui Pastis - motanul care locuieşte pe pervazul unei ferestre la colţul străzii, nici pisicuţei cu clopoţel - care ne vizitează uneori şi care e prea mică să înţeleagă, nici nimănui. Pentru că nu vrea să intre în gura lumii pisiceşti, care şi aşa o invidiază pentru că are în grădină un brad pe scoarţa căruia, de fapt, vin toate mâţele din împrejurimi să-şi ascută ghearele.

Mă rog, nimănui! Doar vouă putem să vă spunem.


Deci ea, Bonnie, are la Paris un bar care îi poartă numele!!!

Undeva pe lângă Canalul Saint Martin. Un bar mic, vopsit în albastru şi care are ca emblemă o pisică!!

E drept, o pisică neagră, dar care are fundă roz, dovadă că e pisică, iar nu motan. Şi nu, nu poate să fie Mimi, pentru că scrie clar pe firmă: Bonnie, Café Bonnie!


Mihaela ne-a adus o fotografie de la Paris.

Bonnie are dreptate! Barul cu numele ei există. Cu firmă albastră şi cu o pisică ţinând în "mână" un pahar de cocteil. Se pare că e un bar specializat în cocteiluri. Bonnie bănuieşte că ar fi pe bază de lapte. Cu o măslină neagră în scobitoare.

Încă nu am fost să vedem. Poate ajungem într-o zi, într-o Happy Hour...


De când am aflat secretul, ne-am tot întrebat: De unde până unde "Café Bonnie"?

Poate în amintirea faptului că Bonnie Parker l-a întâlnit pe Clyde Barrow pe când lucra la Marco's Cafe din Dallas. Bine, bine, Bonnie şi Clyde, o cafenea, cocteiluri.

Dar de unde până unde o pisică?

Foto 1: MSC; foto 2 : Mihaela; foto 3: http://www.myspace.com/cafebonnie.