vendredi 9 septembre 2011

Festivalul Enescu online

O veste bună: fie că sunteţi la Shanghai, la Paris sau la New York, sau în orice alt loc în care aveţi internet şi timp, puteţi urmări în direct Festivalul George Enescu!

Aseară am fost la concert! Exclusiv online de la Sala Mare a Palatului din Bucureşti, 8 septembrie 2011. Şi mai scria sus pe ecran: O orchestră londoneză (London Symphony Orchestra, vezi şi http://lso.co.uk/)
un dirijor român (Horia Andreescu)


o violonistă scoţiană de origine italiană (Nicola Benedetti) şi o vioară Stradivarius


În programul de ieri seară:
Glazunov - Concertul pentru vioară în la minor [mai multe aici]
Mahler - Simfonia a 6-a în la minor [mai multe aici]


Azi, vineri 9 septembrie 2011, ora 19:30 (ora României), este anunţată o altă transmisie de la Sala Mare a Palatului:
LONDON SYMPHONY ORCHESTRA
Dirijor: NIKOLAI ZNAIDER
Solist: SALEEM ABBOUD ASHKAR - pian
Program: R. Wagner - Uvertura la "Maeştrii cântăreţi din Nüremberg"
L. van Beethoven - Concertul nr.1 pentru pian şi orchestră în Do Major op. 15
J. Brahms - Simfonia nr. 4 în mi minor op. 98

Transmisia se poate urmări pe http://www.tvr.ro/festivalenescu
- l-am trecut şi în Blogroll ;)P.S. - adăugat 09/09/2011, ora 14

Oare de ce privind aseară transmisia concertului de la Sala Mare a Palatului din Bucureşti mi-am amintit de gazonul de pe Stadionul Naţional de la meciul România-Franţa de acum câteva zile? Să fie din cauza aceleiaşi lipse de atenţie acordată "detaliilor"?

Cum altfel se poate explica faptul că după ce dirijorul era deja la pupitru, mai erau persone în sală care îşi căutau locul? Şi că după ce solista începuse să cânte, un tovarăş în cămaşă albă a venit să-şi ocupe locul în primul rând, chiar în faţa solistei? Un minim respect! Ce să mai spun de tânăra fără loc, cu un rucsac negru în spate, care tot atunci a descoperit un scaun liber pe scenă, pe care s-a aşezat mulţumită, până când a observat că vecinii de rând aveau instrumentele în faţă, iar nu în spate?

Şi încă o întrebare: Oare nu se putea "mobila" cu nimic pauza de o jumătate de oră, timp în care camera a rămas blocată pe imaginea sălii şi a scenei goale? Ar fi fost atâtea de povestit şi de arătat despre Festivalul Enescu, despre piesele din concert, despre orchestră, dirijor, solişti...

Dar să nu fiu nemulţumit! Nu vreau să mi se ia darul ;)