mardi 20 septembre 2011

Vitralii de la Sainte-Chapelle, Paris


Vitralii de la Sainte-Chapelle (sec. XIII-XV) expuse la
Musée national du Moyen Age (Musée de Cluny), Paris


Primul vitraliu îl prezintă pe Saint Martin de Tours (336,7 - 397), serbat în Franţa pe 11 noiembrie, într-o reprezentare tradiţională, cea a momentului în care îşi împarte mantia cu un om sărac.
Vitraliul din mijloc este intitulat "Botezul". Ultimul vitraliu poartă numele "Învierea din morţi". Ambele sunt datate "pe la 1200".

8 commentaires:

 1. Absolut superb. O zi frumoasa va doresc!

  RépondreSupprimer
 2. Multumim frumos de apreciere si o zi frumoasa asijderea iti dorim!

  RépondreSupprimer
 3. Am incercat sa recuperez putin din tot ce am pierdut pana acum si m-a marcat cand am vazut postul despre transmisiunea live pe Internet a Festivalului Enescu. Nu ma asteptat ca si ei sa aiba o asemenea organizare proasta :( Dar sa nu ma abat de la subiect... Vitraliile sunt superbe, nu stiu de ce dar pe mine m-au atras mereu, poate din cauza luminii pe care o propaga. Felicitari si o zi minunata va doresc!

  RépondreSupprimer
 4. @ Irina - Intr-adevar, privite pe ecran, vitraliile par foarte apropiate de cele originale, cu lumina care le strabate din spate.

  Referitor la cele scrise despre transmisia de la Festivalul Enescu, cred ca organizatorii nu puteau face nimic in situatiile desccrise. E suficient sa fie cativa "ne la locul lor", obisnuiti cu alt gen de spectacole...

  RépondreSupprimer
 5. Super vitraliile! mereu m-am gandit la cata munca este in spatele a ceea ce vedem noi.

  RépondreSupprimer
 6. @ Veronique - Atunci vom mai publica si altele ;)

  RépondreSupprimer
 7. @ Merisi - Thank you! You find the right words to describe them!

  RépondreSupprimer