jeudi 6 octobre 2011

Lincoln Center - Juilliard - Alice Tully - RobertsonAjungem în Lincoln Center for the Performing Arts la lăsarea serii.
Situat la vest de Central Park, între Columbus (9th) şi Amsterdam (10th) Avenue, cu un colţ tăiat de Broadway, Lincoln Center reuneşte mai multe instituţii culturale.Privim în jur.The Juilliard School
Dance, Drama, Music

Poartă numele lui Augustus Juilliard, francez născut în 1836 pe vaporul cu care părinţii săi, hughenoţi din Burgundia, emigrau în Statele Unite. Prin testament (1919), îşi lasă averea pentru spitale, muzee, opere de binefacere, iar cea mai mare parte (5 mil. $)
"for the encouragement of musical education".Alice Tully Hall
arhitecţi Diller - Scofidio - Renfro, 2009 -  în Juilliard School Building.

Dacă numele sălii de spectacole este deja dat (4,2 mil. $, costul integral al construcţiei iniţiale din 1969, fiind donaţi de Miss Alice Tully, pasionată de muzica de cameră), mai este încă posibil să daţi numele unui... scaun din sala de spectacole. Nimic mai simplu!Josie Robertson Plaza
centrul campusului de la Lincoln Center.
Locul ideal pentru spectacole în aer liber, cum sunt cele din cadrul
Lincoln Center's Midsummer Night Swing and Out of Doors festivals.

Josephine (Josie) Robertson (+ 2010) a fost soţia lui Julian Robertson, hedge fund manager. Opt milioane $ investite în 1980, deveniseră 22 miliarde în 1998. În 2010, Julian Robertson s-a alăturat clubului miliardarilor decişi să doneze jumătate din averea lor operelor de binefacere.


Mail primit de la Ion Batrane (Thu, Oct 6, 2011 at 1:16 PM)
Cu aceste informatii in detaliu si cu ceeace noi am vazut direct, intr-un februarie rece (mi-amintesc ca patinoarul era deschis) ramane imaginea generala a complexului Lincoln mai puternica acum. Multumim pentru aceasta voua, care intotdeauna depuneti o munca pentru ca noi, cititorii vostri, sa primim totul tip "mura-n gura".
Sa aveti un sfarsit de saptamana fericit.